Kõigepealt uurisime, millised näevad toiduvalmistamiseks mõeldud herned välja. Saime vaadelda, nuusutada, maitseda, katsuda ja kuulata kooritud ja koorimata herneid.
Edasi uurisime internetist, mida- kuidas teha! Leidsime 10 uut, huvitavat ja väga põnevat retsepti.
Näiteks:
Herne- kartulipuder
2.5 dl
täisrasvast piima
450 g kartulit - 2-3 cm kuubikutena
2 tk küünt küüslauku (lõika neljaks)
2 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed
1.25 tl soola
0.25 tl musta pipart
300 g külmutatud herneid
2 sl võid
450 g kartulit - 2-3 cm kuubikutena
2 tk küünt küüslauku (lõika neljaks)
2 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed
1.25 tl soola
0.25 tl musta pipart
300 g külmutatud herneid
2 sl võid
Valmistamiseks kuumutada potis piim, kartulid, küüslauk, tüümian, sool ja
pipar peaaegu keemiseni. Seejärel hautada
nõrgal tulel 10 minutit. Mitte keeta!
Lisada herned ja keeta nõrgal tulel kuni kartulid on pehmed (umbes 5 minutit).
Lisada herned ja keeta nõrgal tulel kuni kartulid on pehmed (umbes 5 minutit).
Lisada või, katta pott kaanega ning lasta umbes 1 minut seista, kuni või on sulanud.
Valminud segu pudrunuia või suure kahvliga kergelt katki teha. Kui sooviks vedelam puder, siis lisada veidi piima.
Valminud segu pudrunuia või suure kahvliga kergelt katki teha. Kui sooviks vedelam puder, siis lisada veidi piima.
Kahjuks toiduvalmistamiseni me ei jõudnud,
sest need leotatud herned on ka niisama päris head süüa 😊
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar